Bleach ...Ve Screen Shotlarım

Ruhlar ile konuşsanız? Hatta onları görseniz ne yapardınız? Onları huzura kavuşturmayı nasıl sağlarsınız ki. Kötü ruhlar diye bir şey var mı?
Bu ilginç soruların çıkış kaynağı yeni yeni hayranı olmaya başladığım anime olan 'bleach'dir. Beğenerek izlediğim bir anime oldu benim için. Narutodan sonra ikinci sırada gelen bir anime Bleach. 
Peki bu anime neleri anlatıyor?

Bleach; Kurosaki Ichigo adında liseli bir gençtir karakterimiz. Kendisi iyi ruhları görebilir ve onlar ile konuşabilir. Ve bir gün kötü ruh olan 'hollow' a rastlar ve o gün hayatı değişir. Dünyadaki insanların yaşayan ruhları ile ölmüş olan ama yönünü kaybetmiş ruhları 'soul society' adı verilen alana göndermekle yükümlü olan kişilere de Shinigami denmektedir. Ölüm Meleği olarak da geçmektedir kaynaklarda. Bizim anime de Shinigamiler Zampaktou adı verilen bir kılıc taşırlar ve o kılıçlar ile savaşırlar hollowlarla. Her zampaktounun büyüklüğü shinigaminin ruh gücü ile doğru orantılıdır.
Ichigo ile shinigami olan Kuchiki Rukia bir gün karşılaşır ve o an gerçekleşen olaylar sonucunda Rukia shinigami güçlerini Ichigo'ya verir. Ve artık Ichigo da bir shinigamidir. 
Normalde bir shinigaminin güçlerini bir insana vermesi yasaktır. Güçlerini ödünç verdiği için cezalandırmak isteyen Kuchiki Byukuka ( Soyadlardan da anlaşılacağı üzere rukia ile byukuka arasında bir bağ vardır) onu soul societye geri getirirken Ichigo Kaptan olan byukuka ile savaşır ve güçlerini kaybeder 
. Rukia da  idama mahkum edilir Soul Society'de. Tabi bu olay sonrasında ichigo kendi güçlerini keşfeder ve shinigami olur. 
Tabi ichigo shinigami olduğu sırasında ruhu bedeninden çıkar bu sırada bedeni serbest kalır. İşte o sırada bedenine geçici olarak yerleştirilmek üzere 'gigai' adı verilen küçük top şeklinde haplara yerleştirilen modifiye ruhlar vardır. ichigonun da gigaisi vardır ve onu peluş hayvana koymaktadır normal zamanlarda. Ve ortaya da 'kon' adını koyduğu bir ruh oluşur. Ve ruh ayıcık içerisindedir. Animeyi izlerken daha iyi anlarsınız ne demek istediğimi çünkü anlatamadım.)

Neyse bir çok kaptan, teğmen var animede. Soul societyde koruma amacıyla on üç takımı oluşturulmuştur ve bu her bir on üç takımlarının başında kaptanlar bulunur. Ve her kaptanın da teğmeni vardır. Bu şekilde bir düzenleri vardır. Ha bir de her zampaktounun bir ismi vardır. Ve o zampaktouları 2 seviyede kullanılır. En üst seviye Bankai'dir.

Gel gelelim Ichigoya, kendisi turuncu saçlı kahverengi gözlüdür her ne kadar turuncu saçları ile dikkat çeken bir öğrenci olsa da bana göre çok tatlı biridir. Arkadaşlarını korumak için güçlenmeyi isteyen birisidir ichigo. Ichigonun ruh gücü çok yüksektir dolasıyla zampaktousu da büyük. Zampaktousunun adı Zangetsu. Bankaisini yaklaşık 3 günde elde eder tabi bu özel bir çalışma ile olur. Bir de Ichigo kendi shinigami güçlerini elde etmeye çalışırken hollow olmaktan son anda kurtulur ama içinde bir hollow vardır. Şeytani gülümsemesi ve gücü ile ara ara karşımıza çıkar. Son olarak da Ichigo'nun ruh gücü yüksek olmasına rağmen yeteneği pek yoktur ama gücü aslında kaptan sınıfıdır ve çabuk ilerleme gösterir.
Benim diyeceklerim bunlar.
Karakterler, bölümler ve diğer her türlü bilgiyi Bleach_Wiki'den bulabilirsiniz.

Son sezona dair diyeceklerim:
Kaç sezondur ilerleyen bleach 350 yi aşan bölümleriyle izleyecileri için sanırsam değişiklikler yaptı.
Nedir bu değişiklikler ?
- gücünü kaybeden ichigo tam 17 ay boyunca hiç bir reiatsu hissetmeden yaşadı. tam e peki ne olacak şimdi derken yeni bir bleach doğdu,
- fullbring adı verilen bir güç çıktı ortaya. Peki bunu kullananlar dost mu düşman mı diye soracak olursanız cevabı basit elbette düşmanlar. Ama ortalık azıcık karışık oldu ama gayet güzel toparlandı anime.
- kaptanlar ne oldu? onlarda gayet 'cool' bir şekilde döndüler.  Yıkılıyorlar cool takılmaktan vallahi de billahide. Hani karşımıza çıkan o güçlü düşmanlar gayet soğukkanlı bir şekilde yaklaşıp, gözleri tam açık halde olmadan, böyle serinkanlı şekilde bir duruş sergilerler ya, heah işte hepsi öyle olmuş. tabi zenpachi çok değişmemiş hala dövüşü seven adam.
- Her bir kaptan, teğmen güçlerine güç eklemiş diyebilirim. Ama çok müthişler gerçekten.
- Güçlenmelerinin yanı sıra görüntülerinde değişiklikler söz konusui rukia nın saçını kesmiş olması, abarai nin bileklerinde kırmızı bileklik tarzı bir şeylerin olması, kenpachi nin gözündeki bandın değişmiş olması, en çok da byakuya nın değişikliği ilgimi çekti. byukya'nın atkısı yok, onun yerine daha farklı bir şey giymiş. uzun saçları yok gibi gibi...
Sizlere Bleach animesinden görüntüler; (eski yeni karışık)
Kaptan Zenpachi. 
Kaptan Zenpachi dövüşmeyi eğlence olarak gören ve deli gibi bir reitsuya (ruh gücü) sahip olan biridir. Ve 11. takımın kaptanıdır.

Zenpaichinin teğmenleri 

Küçük teğmenin içinden çıkan canavar.

Kenpaichinin Teğmeni
Öyle küçük göründüğüne bakmayın. Çok güçlüdür aslında. Zenpachi nin sırtındadır hep ama aslında çok hızlı koşar.

Kaptan Aizen
Kaptan Aizen masum iyi kalpli, babacan gibi görünen bir kaptandır. Ama hiç öyle değildir ve çok haindir.

Teğmen Matsumoto

(teğmen)Abarai Renji

Ichigo

Kaptanlardan biri(adını hatırlayamadım :( ) 

Yoruichi
Yoruichi ilk başlarda çok ilginç bir şekilde karşımıza çıkar. Ve yıllar önce Soul Societyden ayrılmıştır. Çok yeteneklidir ve prenses lakabına sahiptir.

Rukia
Tüm her şeyi başlangıcını sağlayan shinigami.

Kuchiki Rukia

Ichigo ve arkadaşları
Soldan sırayla; Inoue, Renji,Ichigo, Chad, Ishida. O küçük ayıcık da kon. O da bir modifiye ruh.


Ortadaki Kişi Urahara-san. Arkasındakiler Modifiye Ruh
Urahara küçük bir şekerci dükkanına sahiptir ama gerçek dünyada ki bazı shinigamilerin ihtiyaçlarını karşılar. Zamanında teknoloji geliştirmenin kaptanı imiş. Ama hougyoku adı verilen bir ruhu yaptığında kovulmuş.



Urahara


Matsumoto ve kaptanı Hitsugaya
Gümüş renkli saça olan kişi Kaptandır. Küçük göründüğüne bakmayın, çok yeteneklidir.

Kaptanlardan...

Ishida 
Ishida, Ichigonun arkadaşı olmuştur ama aslında bir Quincydir. Quincyler soul society tarafından yaratılan ama sonra gene soul society tarafından yok edilen özel ruhlardır. Bir tek Ishida ve babası kalmıştır.

Kaptan Hitsugaya

Liseli Ichigo =)






Ichigo'nun kızkardeşi


Ichigo

Zenpaichinin gençliği :))

://

Ichigonun İçindeki Hollow

Nihai Getsuga Tensho ve Ichıgo
Ichigo Nihai Getsuga Tensho Formunda
Ichıgo'nun Bankaisi; Getsuga Tensho
Ichıgonun yaklaşık 2000 saat çalıştıktan sonraki hali
Ichıgo'nun hollowlaşması
Aizen
Gin (ölümüne yakın zamandan bir kare)
Ichigo
Ichigo
Tatlı,şirin olan her şeyi saklayan bir kız. Rurika
Büyüdü efenim büyüdü :) Toshiro Kaptan

Küçük oyunsever. (fullbring'i oyunlar)

Fullbringi ile Ichigo


Eski Vekil Shinigami Genjo ve ichigo

Kestiği kişinin geçmişinde var olabilen Tsukishima

Genjo

Ichigonun sahip olduğu Fullbring'in ilk aşaması

Zamanı yöneten adam


Toshiro Kaptan

Abarai-kun 
 Bir soğukkanlılık bir güç gelmiş. Gayet cool bir şekilde bakmıyor mu sizce de?
Bizim Keltoş :D 

Zenpachi Kaptanın Teğmeni işte böyle olur :)

Yeni Kuchiki Byakuya



Ichigo'nun yeni reiatsuya sahip olduğu zaman ki Katanası

Yeni Ichigo kılıcını 'yalnızca' savuştururken

Reiatsunu Kaybeden Ichigo kendi hayatına devam eder.

Zenpachinin teğmeni






Ginjo ve Bankaisi

Ichigonun Bankaisi



Her şeyin sonunda, ginjonun ölümü ile tsukishima ve shishigawa


Ichigonun sanki hiç bir şey olmamış gibi soul society'e girişi ve selamlaması :))


Yeni kaptanlar ve ichigo (366. bölüm)




Kurosaki Ichigo

Ichigo Kurosaki

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Black Bird - Manga

Haikyuu! Azimli Bir Voleybolcunun Hikayesi

Ookami Shoujo to Kuro Ouji-Wolf Girl and Black Prince