Kore Dizileri

Hep sorarlar bana, neden seviyorsun bu kore dizilerini diye bende cevapsız kalırım. Bağımlı oldum resmen o dizilere. Nedenini galiba buldum bu sefer. 
PlayfulKiss
Açıklayayım; Şimdi, ben romantik-komedi hastasıyım izlediğim kore dizileri de haliyle öyle. İzlediğim dizilerde ortak yönler buldum. 
KimHyunJoong
1- Başrol oyuncularından erkek olanı, soğukkanlı bir ifadeye sahiptir. Buz gibi bakarlar ve memleketleri itibariyle beyaz yüze sahiptirler. 
Biz kızlar Robert Pattinson' a bu şekilde bağlanmadık mı bağlandık.
(Evet itiraf ediyorum bir zamanlar ben de beğenmiştim onu.) Ee haliyle biz de başroldeki oğlana şöyleee bir bağlanıyoruz. bknz şekil A)Kim Hyun Joong o soğuk bakışlarıyla hem boys over flowers'ta girdi gönlümüze. 







KimJeongHoo


2- Bu başroldeki oyunculardan mutlaka şarkıcı olan vardır. Hem oyuncu hem şarkıcı hem de manken olan oyuncular var. En azından 2si birarada oluyorlar. 
bknz -Lee Yul Goon (Kim Jeong Hoon ). Hem şarkıcı hem oyuncu.






Koo Hye Sun
3-Başroldeki kız devamlı gülümseyen, pes etmeyen, efendime söyleyim kimi zaman sakarlıklar yapan bir kız olur. Şahsen ben bazı dizilerde başroldeki kızların daha iyi olabileceğine inanırım, bnknz şekil A) Boys Over Flowers Kız biraz daha zayıf olsa ne olurdu. biraz daha güzel giyinse filan. 

4-Kız mutlaka soju içer sarhoş olur. (soju Korelilerin alkollü içkisidir.Tadını hep merak etmişimdir. Su gibi görüntüsü var galiba.)Kız sarhoş olduktan sonra oğlan onu sırtında taşır. Bu sırtta taşıma olayı mutlaka yer alır. 

5-Dizinin başında oğlan kızı küçük görür, aptal görür ama sonradan aşık olur ona. bknz; playfull kiss

6-Diğerlerine göre daha az görülen ama gene de sık görüldüğüne inandığım bir nokta; Bi 4'lü veya 5'li gençlik yer alır ve kızdan  iki oğlan hoşlanır ve oğlanlar arkadaştır. bknz;goong

PersonalTaste
7-Her nasılsa çoğu dizide kız ile oğlan aynı evde kalır, bir şekilde kız ile erkek aynı evde kalmak zorunda kalır, oğlan bu sayede kızı tanır ve aşık olur. bknz_PersonalTaste. 

Benim şu ana kadar gördüğüm ortak noktalar bunlar. Aslında eklenebilir ama eklendikçe görülme sıklığı azalır. 
Tabi bazılarına göre Kore'lilerin kırmızı ve yeşil renkleri çok kullanmalarından biz bağımlı oluyormuşuz. Tam emin değilim. 
Bir madde daha var aslında o da şu; Onların senaryoları bizim eski Türk filmlerine yakın gibi duruyor aslında. Zengin oğlan fakir kız misali. O konuda tam emin olamadım. 
Goong













Benim şu ana kadar izlediğim diziler arasında favori olanı düşlerimin prensidir. (goong) Hemen ne anlattığını yazıyorum; Hikayeye göre halktan olan bir adam ile o zamanın kralı kendi torunlarına söz kesmişler.Prens olacak kişi, halktan olan bir kız ile sözleniyor. Ama oğlan en başta başka birisinden hoşlanır, kıza evlenme teklif eder ama kız dansı seçer ve reddeder ve sonrasında halktan bir kız ile evlenmek zorunda kalır. Küçük bir şey daha var, daha önceki kral aslında babası değil amcasıdır fakat ölen kralın yerine kardeşi geçer ve çoçuğu ile eşi başka ülkeye gitmek zorunda kalırlar. Döndüklerinde oğlan büyümüş olur ve onun yerine prens olan kişinin karısına aşık olur.. 

Yorumlar

  1. Sojunun tadı tatlı benden söylemesi ;) Bira ya da şarap gibi değil farklı bi tadı var :) dediğim gibi bu tat tatlı ve alkol oranı yüksek olduğu için büyük bardakta içilmiyo ;)Sojunun tadı tatlı benden söylemesi ;) Bira ya da şarap gibi değil farklı bi tadı var :) dediğim gibi bu tat tatlı ve alkol oranı yüksek olduğu için büyük bardakta içilmiyo ;)

    YanıtlaSil
  2. Ashhji olmadı şimdi. :D Tatlı sevmem ben. xD demek alkol oranı yüksek hea, hmm. Bilgi için teşekkürlerrr ;)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Black Bird - Manga

Haikyuu! Azimli Bir Voleybolcunun Hikayesi

Ookami Shoujo to Kuro Ouji-Wolf Girl and Black Prince