Şapşal ama Hırslı, Şaşkın ama Kurnaz. NARUTO

Ah bu japonlar. Gerçekten işlerini iyi biliyorlar. Akıllılar, çalışkanlar ve de yetenekliler. İşlerini gerçekten iyi yapıyorlar. Bizlere yaymış oldukları bir çizgi film sanatı olan animeye pek bir merak sardım bu aralar.

Bu aralar favori animem; Naruto. İzlemeye doyamadığım,sürekli olarak izlediğim bir anime.
9 sezonluk olan Naruto, en üst seviyede bir ninja olmak isteyen, biraz şapşal, biraz şaşkın, ama hem hırslı hem de kurnaz olan bir çoçuğun hikayesini anlatıyor.
Naruto'nun şöyle bir özelliği vardır,İçinde kyubii vardır. peki nedir bu Kyuubi?Efsaneye göre kyuubi, dokuz kuyruklu bir ninja-tilkidir. Ve ninja köylerinden biri olan gizli yaprak köyüne zamanında 9 kuyruklu tilki saldırmıştır. Bu dokuz kuyruklu tilki devasa boyuttadır ve köyü yıkmaktadır. Hiç bir ninjanın gücü yetmez çünkü sonsuz bir çakraya sahiptir. En üst seviyede olan, ve köyü yöneten 3.Hokage'nin bile gücü yetmez. O zamanlar 4. hokage sayılan yaşayan genç hokage, mühür jutsusu kullanarak bir bebeğe hapsediyor kyuubiyi. Ve sonrasında ölüyor. İşte içine kyuubi hapsedilen o bebek Naruto'dur.
Naruto yalnız başına büyür ve bir gün ninja akedemesinin mezuniyetiyle olaylar başlar.
Ninja okulundan mezun olduktan sonra 3 erli gruplara ayrılır öğrenciler ve her bir grubun başında 'sensei'leri yani hocaları vardır.*Sensei; ninja hocalarına verilen isimdir. Ninjalar da seviyeler bulunuyor(muş). Mezun bir öğrenci genin, Chuunin olmak için uğraşır. Sonra jounin, sonra da Kage. Hokage olmak çok zordur.(Bknz;Ninja Seviyeleri) Kage en üst seviyedir. Tabi Bir de efsanevi souninler vardır. (hatalı yazmış olabilirim affola) onlar da efsanevi kişilerdir.Bİngo kitabı adı verilen bir kitapta liste halinde isimleri vardır. Bingo kitabı hakkında bilgi; Naruto-bingo Kitabı(ing.)Bir hokageye eş değer güçleri vardır. Farkları ne diye soracak olursanız, hokage köyü yönetir. Gücünü iyilik için korumak için kullanır. Diğerleri ise  tek başlarına hareket ederler. Kendi kendilerine bir yaşam sürerler bir nevi. Neysem Naruto'nun grubunda Sasuke, Sakura ve Naruto dan oluşur. Naruto Sakura dan hoşlanır, sakura'da sasuke'den hoşlanır. Tabi bu bambaşka bir şey. Sasuke kendini bir intikamcı olarak adlandırır ve abisinin peşindedir. Abisinin peşinde çünkü abisi kendi klanını yok etmiştir sasukenin küçüklüğünde. Sakura'da iyibir ninja olma peşindedir. Ve olacaktırda ve çakrasını çok iyi kontrol edebilmektedir.
Ayrıca 9 sezon Naruto serisi, ve gene bir o kadar da naruto shippuden serisi var. Bu iki seri şu şekilde ayrılıyor; Naruto serisinde sasuke ile ilgili bir olay oluyor ve o olaydan sonra köyden ayrılıyor, Naruto da onu köye döndürmek istiyor ve uzun süren, 3 yıl kadar, jarai-sensei ile eğitimden geçiyor ve asıl dövüşmeler,çatışmalar shippuuden serisinde yer alıyor. Naruto serisi daha çok gelişme bölümü olarak geçiyor.Narutonun çocukluğu, kendini geliştirmeyi istemesi, çok güçlü olmayı, köyün onu kabullenmesi anlatılıyor-ki Konoha köyünde kahraman da olacak sonradan. Şu aralar shippuuden serisi devam ediyor ve  280 'lerde.
Bir de  naruto serisini atlayıp direkt shippuuden e de geçebilirsiniz ama benim tavsiyem eksik noktaların kalmaması için bu uzun soluklu animeyi oturup izlemeniz.
Not: Çok fazla bölüm olduğundan dolayı benim tavsiyem çabuk bitirmeye kalkışmamanız. Nasılsa devam ediyor ve nasılsa elinizin altında bölümler. ;)

Aşağıda Karışık olarak Resimlere yer verdim. Ben gerçekten çok sevdim Narutoyu umarım sizde seversiniz.
Küçük not; başlarda bu anime 'sasuke' yi anlatan anime olmalıydı diyebilirsiniz ama daha sonra ana tema hep naruto üstünde ;)

Sasuke
Naruto 

İçindeki kyuubinden aldığı çakra, etrafında kırmızı renk olarak kendini belli ediyor. 


Naruto  çok hırslandığı bir zamanda..
Çok şaşırınca böyle oluyorlar :)

Sasuke yenmeyi düşünürken.

Sakura ve içindekş sakura. :)


Sasukeye, chuunin sınavları esnasında orochimaru peşindedir ve ona lanetli mühür yapar.
Sasukede ki lanetli mührün açıldığı zaman

Sasuke için Kavga eden kızlar :)
 Hakura'nın klanından gelme bir özellik olan batungene sahiptir. Bu özellik ile çakrayı görebilmektedir.
Hakura

Rock Lee ve Hocası


 Japonlardan kısa bir bilgi. Onlar bir şeyi çok ama çok beğendiklerinde burunları kanar.  Naruto da hocasının zaafını bilir ve ona göre bir şekil değiştirme uygular. :)
Sapık enni :D arkadaki de naruto desem x)

Narutonun sahip olduğu Mühür.


Suratının ortsasına yumruk yemek bu olsa gerek :))
Naruto Sakuradan yumruk yerken


Sasukenin klasik bir hareketidir. 
Sasuke

Kakashi-sensei naruto-sasuke-sakura grubunun hocasıdır. Ve Hayvan Çağırma tekniği ile bir köpek çağırır.
Kakashi-sensei nin çağırdığı köpek.

Soft and Bouncy:))

Dokuz kuyruklu tilki


Kyuubi mührü

Sasuke'nin abisi


5.Hokage ve Naruto


3.Hokage torunu ile 5. hokagenin karşılaşması :D 

Bakışa bittim gerçekten. :D




5.Hokage medikal ninja uzmanıdır.

Narutonun Sasukenin aklına bir fikir (!)soktuğu sırada

Naruto-Sakura-Sasuke

Kakashi-sensei


Plan yapma Anı






Gizli Yaprak Köyünün Simgesi



Düşmanlardan...


Gözlerinde ki kırmızılık Kyuubiden

Naruto ile olan bir savaştan.


Naruto ve Sasuke çarpışırken..

Kyubii
 Orochimarunun mührünü kullanan kişi, o mührün tüm vücudunu kaplamasına izin verirse farklı bir fiziğe bürünüyor.
Lanetli mührün etkisindeki Sasuke

Sasuke ve Narutonun çarpışma anı


Yaralı halde iken enerjik ve Hırslı olan Naruto

 Olaylar gelişirken kakashi artık narutonun hocası değildir.Naruto'nun yeni hocası efsanevi Souninlerdendir. Ama bir zaafı vardır; Kadınlar! Bu yüzden Naruto ona ero-senni diye hitap eder. Ero-sapık anlamındadır.
Ero-senni :D 
Olaylar geliştikçe Naruto ilerleme kaydeder. Ve güç kazanmaya başlar. Ve fark ettim ki Bölüm ilerdikçe Naruto nun görüntüsü de az da değişir. En azından bana göre.
Naruto

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Black Bird - Manga

Haikyuu! Azimli Bir Voleybolcunun Hikayesi

Ookami Shoujo to Kuro Ouji-Wolf Girl and Black Prince