FAİRY TAİL

Fairy Tail Loncası


Fairy Tail;
Aslında güzel bir anime. izlenebilir. ama yapılacak bir şey olmadığında ... bayıla bayıla izlemememin nedenini küçük karşılaştırmalar ile anlatacağım şimdi,animenin en başında natsu çok konuşan, her tarafı yıkıp döken bir çocuk olarak tanıtıldı.Sanki konu oymuş gibi.Halbuki konu Fairy Tail loncası. Hani ara ara belli karakterler anlatılıyor ama daha çok natsunun etrafında gibi bir şey var.
Not; Deli gibi izlenebilecek bir animemi değil. Boş zamanlar için ideal. Belirli bir olayı var ama tam olarak yansıtamıyorlar. Çok yavaş işleyişi öldürüyor animeyi. Klasil Shonen örneklerinden FT.


Naruto
Şöyle bir şey var bu animede; narutoyu hatırlarsınız; en baştan üzüntülü, yalnızlık çeken biri. Narutonun en baştan beri bir amacı temel konusu vardı. Naruto adında ki bir çocuğun içine mühürlenmiş kyuubi, bu yüzden dışlanışı köylüler tarafından ve sonra sıkı bir çalışma ile narutonun köylülerin sevgisini kazanması. tüm konu bu ve bir şekilde dönüyordu. Ya da Bleach'te. Onda da konu Ichigo'nun shinigami oluşu ve sonra yaşadıkları söz konusu. Fairy Taile gelince. 
                     
Natsu ve ejderha gücü
                                                                                       



Pek bir amaç yok animede . Güçlü, etrafı yıkıp döken bir grup büyücüleri anlatıyor yalnızca. Hani bazı karakterlerin küçüklükten itibaren yaşadıkları üzücü olaylar ve bunun sonucunda kendi istekleri var ama temel konu değil.

Fairy Tailde anlatılan grup en güçlü grup.
Kendi izlenimce konusu şu; 7/7/777 de tüm ejderhalar kayboluyor, tam o tarihte de Lucynin annesine bir şeyler oluyor. Bir de Natsu 80 yaş üstünde olmadığı halde öyle muamele gördü. Nedeni hiç bir şekilde açıklanmadı, üstüne değinilmedi bile. Bence iyi bir anime olsaydı bir değinme, bir ipucu gibi bir şey olurdu. Sonraki bölümlerde de olmadı. Diyeceğim o ki sağlam bir anime değil ama izlenebilir. Naruto hayranları bu animeden hoşlanacaktır.Bu da benden bir not.

Happy



**Bilinmesi gereken en temel bilgiler de şunlar; Şimdi büyücüler büyülerini kullanarak belirli işler alıyorlar. bu işlerin karşılığında da mücevher. O zamanlar da para yok tabi. mücevher var. Büyücüler de gruplar oluşturuyor ve bölgelere ayrılıyorlar. Bunlara 'lonca' adı veriliyor. Fairy Tail de bu loncalar arasında. Bu loncalar 'resmi loncalar' . Yasak büyü kullanmazlar. Yasak büyü kullanan loncalarda 'kara loncalar'. Kötü işler için büyü yapıyorlar. Bir nevi mafya görevi görüyorlar.

İşte böyle de bir konusu var.
Natsunun öfkelenip içindeki ejderhadan güç aldığı zaman

Hayallerr....
Ruhlar

Japonların klasik bir huyu vardır; aralarda komiklik olduğunda, bir karakter o an için bir şeye kızdığında veya konunun anlaşılması için basit anlatım yaptıklarında çizimleri, çizgi film çizimlerine benzer. İşte bu tarz çizim (bence) gereksiz yere çok fazla kullanılıyor fairy tailde.

Bunların dışında bir de abartı var. birinin hemen yenemediği çok güçlü bir büyücüyü, her nasıl oluyorsa fairy tailden birisi yeniyor. Tamam Naruto da imkansızı başardı ama onda bir gayret var, hırs var ve önce yenilgi ondan sonra da ayağa kalkıp 'yapacağım' diyor ve yapıyor. Hani Bleach'te öyle en olmadık şeyleri yeniyor ama biz izleyici olarak alıştık bu duruma ve ondan beklentimiz artık o. O da zaman zaman aşırıya kaçsa da gene o götürüyor. Fairy Taile gelince bazen hakikaten anlayamıyorsun kimin güçlü olduğunu, evet fairy tail güçlü grup ama kanımca çok da güçlü olmayan da var hani. e olur o kadar diyebilirsiniz bir şey diyemem.

Narutoya benzeyen bir yan daha var Natsunun içinde yer alan 'zeref' (adını yanlış hatırlıyor olabilirim) adında bir canavar mühürlü. Daha doğrusu ejderha. Ve mührü kırmak isteyenler var.  Natsu, içinde yer alan güçle daha çok yol kat ediyor.

Bir de dikkatimi çekti de Erza adında bir karakter bana ay savaşcısını hatırlattı. Dönüşüm yapabiliyor Erza. Bilmeyenler için; Ay savaşcısı (sailor moon)'nda Usagi adında liseli bir kız dönüşüm geçirerek başka bir kıyafet giyiyor ve savaşcı oluyor. Ayın gücü adına diyerek savaşıyor. O da bir anime. Hatta benim ilk animem. ta 10 yıl önce mi ne vardı. Zamandan emin değilim daha fazla da olabilir. neyse bizim fairy tail deki Erzamız da kıyafet değiştiriyor ama bir fark var Erza türlü türlü kıyafetin içine girebiliyor.
Kafama takılan bir nokta daha var; hocam bunların terlikleri hiç ayaklarından çıkmıyor xD Ciddi ciddi merak ediyorum, narutoda bilekten bağlamalı, bleachte japon usulü parmak arası bilekten bağlamalı ve çorap giyiyorlar.
Bir de tarih var. 784 yılı. 29. bölümde geçiyor. Başta verildi mi emin değilim ama 29. bölümde veriyor.
Ama tüm bunlara rağmen iyi yanları da var. Büyü kullanılması.Tabi bir de en başta verilen karanlıkta izlemeyin ve ekrandan uzakta oturun uyarısı. Şaka şaka elbette iyi bir şey ama bir animeyi yükseklere taşımaya yetmez. Fairy Tail de sevdiğim bir yan varsa o da değişik tipteki karakterlerdir. Ne bileyim çok abartılı kilolu karakterler ya da erkek olupta kız gibi görünenler falan filan. Çok sevdim ben o karakterleri.

not;Ben Ruhlara bayıldım. Gerçekten çok havalı olanlarda var ya da çok güzel olanlar da var.

Efendim Japon işi olunca karakterler tatlı oluyor. (Leo; Aslan ruhu)




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Black Bird - Manga

Haikyuu! Azimli Bir Voleybolcunun Hikayesi

Ookami Shoujo to Kuro Ouji-Wolf Girl and Black Prince