Mirai Nikki/Geleceğin Günlüğü

Evettt kayıtlar başladı hatta bitti. Derslerde başlayacak haftaya. Şu aralar yapacak çok da fazla bir şey yok. 
Bende bu sayede izlencekler listemdekileri boşaltmaya başladım. 

Son zamanlarda naruto'nun yeni bölümleri dışında animeleri izleyememiştim. Dün oturdum ve 'mirai nikki' neymiş neyin nesi imiş bi bakayım dedim. 
Aslında hoşuma gitti başlarda. Hele ki Mirai Nikki-Açılış Şarkısı çok hoşuma gitti. Odada yalnız olsam şarkıya yüksek sesle 'eşlik etme' olayını gerçekleştiririm. Sanki anime için yazılmış bir şarkı. 
Ama anime devam ettikçe animeden soğudum da soğudum. Sonlara doğru ha bitti ha bitecek ha açığa çıktı ha çıkacak diyerek gece 3 gibi son bölüme gelip, finali de bugün yaptım. 
Biraz animeden bahsedeyim sonra eleştiriye devam. 
Mirai Nikki (gelecek günlüğü/future diary) Zamanın ve MekanınTanrısı olan DEUS 'un oyunu için yaratılan günlükler. Deus, enerjisini kaybetmektedir. *bu sırada Tanrı nasıl olurda enerjisini kaybeder dedim ama hadi dedim anime bu sonuçta devam ettim. Gücünü kaybetmeye başlayan Deus tahtının varisini seçmek için oyun yaratır. Oyun; 11 tane Günlük Kullanıcıları'ndan oluşmaktadır.
Animemiz bir numaralı günlük kullanıcısı olan Yukiteri Amano/yukki ile başlar ve daha çok onun etrafında döner.Yukki etrafı gözlemleyen, hiç arkadaşı olmayan ve devamlı günlük tutan bir lise öğrencisidir. Hayalinde bir Tanrı vardır,Deus, bir tek o arkadaşıdır. * Nasıl oluyorsa Tanrı ile arkadaş Yukki. 
Deus onun günlüğünü gelecek günlüğüne çevirir.Yani geleceğinde ne olacaksa hepsi günlüğünde yazılıdır. 
başta inanmaz, sonradan inanır. 
Yukki ilk 2 numara olan Yuno Gasai ile karşılaşır, böylece yukki birden fazla kullanıcı olduğunu anlar. 
Yuno onu diğer karşılaştıkları kullanıcılardan korur ve Yukki de ona güvenmeye karar verir. Oyunda bir kural  vardır, kim hayatta kalırsa, tek olarak kalırsa varis o olacaktır. Haliyle Tanrı olmak isteyen diğer kullacılar arasında bir savaş meydana gelir. 
Ve olaylar başlar...
Eleştrilere gelecek olursak; Genel olarak bakacak olursak ilginç bir konusu var. Kullanıcıların birbiri ile karşılaşması, savaşması, idealler güzel olmuş. *Fairy Tail gibi şunun için barış istiyorum, yok mutluluk,arkadaşlık bla bla gibi şeyler ve onların çakışması gibi bir durum yok. 
Yukki'nin Tanrı olmak gibi bir amacı olmadan mucizeler yaratması, başlarda canımı sıksa da yazarı Katsuhiko Takayama sonradan bir amaç kattı olaya. 
Animenin yaratılışı çok iyi aslında ama iş çizime gelince sorun var. Hemen örnek ile açıklayayım; 9 numarayı ilk tanıdığımızda genç  bir kız, saçları ikiye ayrık şekilde toplanmış deli bir kız görüyoruz ve yüz hattı biraz daha sivri. Sonrasında öğreniyoruz aslında yetişkin, sert mizaçlı, bombacı olan bir terörist. 
Bir diğer örnek; Akise adında genç bir lise öğrencisi var. pantolon-gömlek-hırka üçlüsü ile dolaşır. Bir bölümde ise şöyle bir durum var; üstünde gömlek-pantolan olan akise bir sn sonra üstünde hırkası ile sonraki sn'de hırkasız. Bir hırkalı bir hırkasız. Karar verememişler. :D 


Yuno ve Yukki

Yuno
Yukki ve gelecek günlüğü
yuno 
Akire ve nishijima
9 numara

9 numara

Solda Duran 9 numara ilk karşımıza çıkan. Sağda olan ise gözümüzün alıştığı asıl hali.İnsan ilk öyle görünce kaçık, deli dolu bir kız zannediyor.
11 numara
 Aşağıda  duran sağ da ve solda duran iki resim arasında yalnızca 2 sn var. İlk çizimde Akise hırka giymiyor iken sonrakinde giyiyor.

 Bir diğer hatalı olan karede yukarıdaki kare. Normalde sandalyede bağlı olan Yukkinin olmaması gerekiyordu.
Oyun Toplantısı

yuno ve yukki

İşte bunlar lise öğrencisi ama şu duruşa bak :D

8 numara


Şu sırıtaşa bak ya

Böyle de komik sahneler de var :))



6 numara

Akire


7 numara

Deus ve 11 numara

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Black Bird - Manga

Haikyuu! Azimli Bir Voleybolcunun Hikayesi

Ookami Shoujo to Kuro Ouji-Wolf Girl and Black Prince