Rurouni Kenshin / Gezgin Kenshin

Film arayışlarım sırasında bu aralar ingilizlerden japon filmlerine oradan da mangalardan uyarlanılmış filmlerin arasında buldum kendimi.

Bir zamanlar Türkiye'de de yayınlanmış olan Rurouni Kenshin geçtiğimiz senelerde 15. yılına özel olarak playstation tarafından oyunu çıkarılmış ve de yeniden filmi çekilmiş. Bende oturup izledim 2012 yapımını.
Tabi önce konusunu anlatayım;
Devrimin gerçekleştiği yıllarda, meiji devrimi için katil olan Hiramu Kenshin kılıç kullanma ustası olduğundan ve yüzlerce kişiyi öldürebildiğinden 'Hittokiri Battousai' adı ile anılır.
Devrim gerçekleştikten sonra kılıcını bırakır ve yeni bir hayat yaratır kendine. Gezgin olarak 10 yıl boyunca gezer, on yıl sonunda sahte bir battousai ortalıktadır. Sahte battousai afyon satarak kazandığı parayla kendi imparatorluğunu yaratmaya çalışan Kanryuu Takeda adında bir adamın adına çalışır.  Gerçek battousai'yi kendi yanına çekmeye çalışır bu sırada da kendi eşi olan -aynı zamanda afyon üreticisi olan karısı kaçar. Kız gerçek battousai ile birliktedir.
Kenshin Kaoru adında bir kız ile tanışır. Kaoru kılıçların korunmak için kullanılması gerektiği öğretisi yolunda ilerler. Sakabatou kılıcını kullanan Kenshin Kaoru'nun yanında kalır. *Kılıç ters bir kılıçtır. Keskin tarafı olması gereken yerin tersi tarafındadır.
**Rurouni Kenshin animesi '90lı yıllardan yayınlanmış bir animedir. Türkiye'deki tv kanalında da gösterilmiş. Amerika'da da öyle çok hayranı varmış ki kenshin in sakatabou kılıcı özel olarak üretimi gerçekleşmiş.

Hiramu KENSHİN

Kenshin


Kaoru
 Ne kadar da çirkin bir suratı var yarabbimm.














 Kaç Kişi kavga sırasında durup yemek yer?? :))


Sakabatou















 Ya hipnozu yok edersin ya da hipnozu yapan kişiyi öldürüp şeytani enerjiyi yok edersin.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Black Bird - Manga

Haikyuu! Azimli Bir Voleybolcunun Hikayesi

Ookami Shoujo to Kuro Ouji-Wolf Girl and Black Prince