The Big Bang Theory.

Evet yanlış okumadınız. Bugün ki yazım The Big Bang Theory. Kısa haliyle TBBT.  Benim dizikolik bir insandan ne beklenir ki başka? =_)
Bu dizi Amerikan komedisi olarak geçen bir dizidir. Yaklaşık olarak yarım saat sürer, hatta ben en iyisi tam ne kadar sürdüğünü söyleyeyim. 20 dk. Evet araya da 5 dk reklam koyalım hadi olsun size 25 dk. 

Kısa süreli olduğu için hem kendinizi kaptırmıyorsunuz hem de aklınız kalmıyor.
















5 ana karakterden oluşuyor.Leonard Leakey Hofstadter, Ph.D, Sheldon Lee Cooper, Ph.DPenny, Howard Wolowitz Mak. Müh. Rajesh Ramayan Koothrappali,Ph.D
*Ph.D:  a doctorate of philosophy den gelir. Doktorasını yapmış olan fizikçi anlamına gelir. 


Leonard; tipik bir fizikçidir. Tam bir inektir, tıpkı diğerleri gibi o da kendini bilime vermiştir. Ama o bir yandan sosyal olmak, ilişki yaşamak isterken bir yanı da bilimi bırakmamasını söyler.En azından o kişiliği bırakmamak ister, öyle anlatayım ben size. Bir zamanlar Penny ile birlikteliği vardı fakat sonrasında ayrıldılar. Ben onun taktığı gözlüklere bayılırım. Bence leonar o gözlükleriyle vardır. 


Sheldon: dizinin en zeki karakteridir. Bazen öyle uzun, öyle bilimsel cümleler kurar ki internette izliyorsam tekrar izlerim o kısmı. Sheldon Leonard'ın ev arkadaşıdır. Onu eve almadan önce öne sürdüğü koşulları görmeliydiniz. Sayfalar dolusu bir anlaşma vardı. Öyle bir anlaşmayı bence uygulamak lazımdı. xD Şaka şaka o kadarına gerek yok tabi. Bir bölümde Sheldon, eve acil durumlarda kullanılmak üzere fosforlu boya ile kapıyı gösteren oklar yapmıştı. Ha bir de Sheldon'un komşuları Penny'nin kapısını 3 kez tıklatarak ardından "penny" sonra 3 kez tıklatma "penny" ve ardından gene 3 kez "penny" demesi klasiktir. 


Penny; Bizim Sheldon ile Leonard'ın kapı komşularıdır. Bir zamanlar onların arasında tek bayandı fakat sezon ilerledikçe bayan oyuncu sayısı arttı tabi. Penny garsonluk yapmaktadır ve hayali oyuncu olmaktır. Ha bir de sarışındır. =)


Howard; doktorası olmayan tek kişidir grupta. Bu yüzden konusu bir zamanlar sık geçerdi. Biraz ukeladır. Kendisini pek bir sosyal bulur. Penny'nin hoşlanmadığı tek kişidir grupta. 
Bir de Howard annesiyle birlikte yaşar. 
Ve annesini mutlaka ona bağırırken duyarsınız.Kendisini göremezsiniz ama sesini duyarsınız. Bombadır resmen bomba. 


Rajesh; kendisi hintli olmakla beraber, bir kız yanında konuşamamaktadır. Arada gerçekten güzel espriler yapıyor. Diziye güzel bir renk veriyor bence. =)
Diziye sonradan 3 yardımcı oyuncu eklendi. Ana karakterler olarak yer aldılar da diyebiliriz bence. üniversiteden iş arkadaşları ve hem Leonard hem de Howard'ın eski sevgilisi Leslie, Penny'nin çalıştığı şirkette part-time garson olarak çalıştığı sırada Howard'la arkadaş olan mikrobiyolog Bernadernette ve bir çevirimiçi arkadaşlık sitesi aracılığıyla Sheldon ile tanışan nörobiyolog ve Sheldon'ın kadın versiyonu Amy Farrah.
Bence gülmek isteyenler için ideal.
diziport.com da izleyebilirsiniz. 
Buyrun size tema şarkısı ;http://www.youtube.com/watch?v=lhTSfOZUNLo

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Black Bird - Manga

Haikyuu! Azimli Bir Voleybolcunun Hikayesi

Ookami Shoujo to Kuro Ouji-Wolf Girl and Black Prince